TOP 10 MEN

1. Roger Federer
2. Rafael Nadal
3. Novak Djokovic
4. Andy Murray
5. Juan martin del potro
6. Andy Roddick
7. Jo-Wilfried Tsonga
8. Nikolav Davydenko
9. Fernando Verdasco
10. Robin Söderling


STOCKHOLM OPEN FINAL 2009

http://svtplay.se/v/1744735/tennis/stockholm_open_-_final 

The First final

Den unga Timea Bacsinszky som aldrig har varit i en Sonyericsson WTA tour final efter hennes vinst i går. Hon tog ut Sabine Lisicki i två rack set.


Stark start

Efter förlusten mot Pim pim Johansson i Stockholm open så åkten Juan Monaco vidare till Lyon för att spela (Grand Prix de Tennis de Lyon). Han spelade sin första match i dag mot fransmannen Josselin Ouanna och vann med siffrorna 6-3 6-2. 2 av hans 3 vistelser i Lyon så har han åkt ut i första omgången men inte denna gång, han satte den rätta sida till.

Juan Monaco has reached three
ATP World Tour finals this season.
One of them in Sweden (Catella Swedish Open)
Juan Monaco in acton on the court in Lyon

Next Tournament for the men

Det är många som ska på sin nästa tunering av top spelarna. Dem tuneringarna spelarna ska till är antingen BASEL, VALENCIA, VIENNA, LYON eller PARIS som Rafael Nadal ska spela. som ända stora namn där just nu.

Roger Federer
Next up: Basel
Next up: Paris
Next up: Basel
Next up: Valencia
Next up: Basel
Next up: Valencia
Next up: Valencia
Next up: Valencia
Next up: Valencia
Next up: Basel
Next up: Lyon
Next up: Vienna
Next up: Lyon
Next up: Vienna
Next up: Valencia
Next up: Vienna
:


Kremlin Cup

Det är inte bara Marcos Baghdatis som spelade final i helgen, även den ryska spelaren Mikhail Youzhny. Han spelade hemma tuneringen Kremlion Cup som ligger i Moskva.
Där han mötte Janko Tipsarevic från Serbien som är hans första final på ATP touren. Youzhny vann med siffrorna 6-7(5), 6-0, 6-4.


ADIDAS MEN



NIKE MEN


ADIDAS


NIKE


Under veckan som gick


En vecka i storklass!


Agassi vs Baghdatis - classic match!


Bra att veta om tennis

HUR VINNER MAN:
Det som vinner två set av tre vinner matchen. För att vinna ett set ska man komma förts till sex game. Vid ställningen 5-5 i set spelar man till sju game och vid ställning 6-6 så spelar man ett avgörande game, tiebrake.


POÖNGRÄKNING:
För att vinna ett game krävs det att man vinner fyra bollar eller två bollars ledning. Varje vunnen boll i ett game heter 15,30,40 och game. Om båda spelaran vinnut tre bollar vardera betecknas som 40 lika(deuce). Den som vinner nästa päng får fördel (Advantage). Vinnare sedan den andra spelaren nästa poäng återgår ställningen till 40 lika igen. Den som vinner två bollar i rad vinner där gamet.

TIBREAK:
I ett tibreak speöar man till sju vunna poäng. vid 6-6 fortsätter spelet tills en spelare leder med två poäng. och man räknar vanligt, 1,2,3 m.m.

BONUSFAKTA:
1. Räknesystemet kommer från klockan. Ett game uppdelas i fyra kvarter (15,30,40 game). Fyrtiofem har förenklas till 40 för det är lättare att uttala.
2. Ordet "Tennis" kommer från Frankrike. Där spelare föregångaren tennis, jue de paume, Men slog iväg boll med händerna över ett nät och skrek "Tenez" (ungefär "ta det här")
3. Ordet "deuce" översätts snällt till "tusan också" och skreks av besvikna spelare som tappade sin fördel och återgick till ställningen lika.
4. Tennisbollar är gasfylld. Efter ett tag pyser gasen ur och bollen mister sin studsegenskap. Därför byter man bollar under en match.

NÅGRA TENNISTERMER:
Break-
När en spelare vinner motståndarens servgame.
Cross- Slag som spels diagonalt över banan.
Deuce- 40 lika i ett game.
Dubbelfel- Man har missat sina två survar.
Död boll- Boll som studsar två gånger på samma sida.
Fault- Fel. Används vid bedömningen av servar.
Fotfel- När survaren snuddar baslinjen innan hon/han har träffat bollen i serven.
Hawkeye - Systemet som visar om bollen är inne eller ute. Man får använda hawkeye tre gånger/set.
Let- En boll som vid serve tar i nätet och går in i rätt servruta. Serven går då om. 
Love- Noll.

 

 


 


Ranking WTA and ATP

WTA TOUR - Race

1
Safina, Dinara RUS 7731 18
2 Williams, Serena USA 7576 17
3 Kuznetsova, Svetlana RUS 5772 18
4 Wozniacki, Caroline DEN 5475 24
5 Dementieva, Elena RUS 5415 19
6 Azarenka, Victoria BLR 4451 16
7 Williams, Venus USA 4397 16
8 Jankovic, Jelena SRB 3555 18
9 Zvonareva, Vera RUS 3550 19
10 Radwanska, Agnieszka

ATP TOUR - Race

1 Federer, Roger (SUI) 10,805 0 19
2 Nadal, Rafael (ESP) 9,095 0 18
3 Djokovic, Novak (SRB) 7,950 1 22
4 Murray, Andy (GBR) 7,390 -1 19
5 Del Potro, Juan Martin (ARG) 6,315 0 22
6 Davydenko, Nikolay (RUS) 4,700 2 25
7 Roddick, Andy (USA) 4,690 -1 21
8 Tsonga, Jo-Wilfried (FRA) 4,040 -1 25
9 Verdasco, Fernando (ESP) 3,400 0 23
10 Soderling, Robin (SWE)

The Winner Marcos Baghdatis









Ny vinnare i If Stockholm Open har vi fått

Nu vart det klart, en ny segrare har kåras och nu i år var det Marcos Baghdatis som lyfte bucklan. Den 24åriga Cyprioten vann i 2 raka sätt mot den halv Svenska Oliver Rochus. Det blev ett tidigt surv genombrott för den unga cyprioten sen så tog han ett tidigt brejk i andra men Oliver Rochus bröt tillbaka direkt sen så var det gämna bollar igenom men Baghdatis var den som var lite mer säker i sitt spel.

Nu har Marcos Baghdatis tagit sin tredje ATP titel i sin karriär. Peking 2006, Zagreb 2007 och nu Stockholm Open 2009. blir det en 2010 också? det får vi vänta och se.


Snart ny design

Snart så kommer det komma ny design,information, nyheter och bilder men jobbar på stockholm open så det är mycket att göra.

If Stockholm Open Kvartsf.

Just nu: Robin Söderling har precis dragit sig ur Stockholm Open pga en skada i armen. Hade redan problem igår dagens match mot Guillermo Garcia-Lopez som han vann. han säger i en interljuv till aftonbladet att han har haft problem med denna i några månader nu till och från. Detta innebär att Marcos Baghdatis har gått till final i If Stockholm Open 2009.

Marcos Baghdatis

Marcos Baghdatis


Artikel om R.Söderling

Jakten på dubbeln TITEL 1 Söderling vann i Båstad i somras. på väg mot titel 2 Robin Söderling vill göra som legendaren Mats Wilander. FOTO: BILDBYRÅN Blogga om artikeln Länka till artikeln från ditt blogginlägg - kopiera den här adressen: För att komma med i listningen här behöver du också ha presenterat din blogg på Bloggportalen Läs mer här! Aftonbladet.se ansvarar inte för det som står i bloggarna. Söderling vill kopiera Wilanders insats: ”Det vore otroligt stort” Robin Söderling är på jakt efter den magiska dubbeln – att samma år vinna både Swedish Open och Stockholm Open. Av alla svenska tennisstjärnor är Mats Wilander den ende som har lyckats. – Det vore otroligt stort, säger 25-åringen till Sportbladet.

 I somras stod Robin Söderling som slutsegrare i Swedish Open och Giovanni Lapentti var chanslös i öppningsmatchen i Kungliga tennishallen. ”Inte så himla lätt” Sluggern från Tibro vann med 6–3, 6–0 och förlorade bara sju poäng i egen serve. – Det vore väldigt roligt att vinna i både Båstad och Stockholm. Att bara Wilander har lyckats med det visar att det inte är så himla lätt. Alla pratar om hur dåliga tävlingarna är, men en är på grus och en är på hardcourt. För att vinna båda måste man vara allround, säger Robin Söderling. Swedish Open och Stockholm Open är så kallade 250-turneringar vilket innebär att det inte finns speciellt mycket rankingpoäng och prispengar att hämta. De svenska spelarna talar ändå varmt om tävlingarna. Det är onekligen speciellt att få visa upp sig inför nära och kära och trampa samma mark som barndomsidolerna. – Att få vinna i Båstad var väldigt stort för mig. Där var jag varje sommar när jag var liten. Jag har ju vuxit upp med de svenska tävlingarna, trodde i princip att det bara var de som fanns. Min dröm var att bara få spela där, säger Söderling. Pim-Pim visar form Vet du vilket år Mats Wilander vann dubbeln? – Nej, men jag kan gissa. 1986? 1983. – Då var han inte gammal. Robin Söderling är storfavorit i Stockholm Open, men han är inte den ende svensken som har prickat in formen. Skadedrabbade Joachim ”Pim-Pim” Johansson imponerade stort när han slog Juan Monaco med 6–4, 6–4. Södertäljekillen är 511:a på rankingen men påminner mer om den spelare som var världsnia 2005.
Det går även att läsa denna artikel på
http://www.aftonbladet.se/sportbladet/tennis/article5996436.ab 

R.Söderling

Välkommen till min nya blogg!




Denna blogg kommer att bara innehålla massa tennisnyheter, tennismode och tennisskvaller m.m.
Just nu så pågår If Stockholm Open en av den största tuneringen i Sverige och i Världen om man inte räknar in alla granslam tuneringarna. Och i dag är det dags för Kvartsfinal i If Stockholm Open.

DAGENS MATCHER PÅ CENTER COUTEN:
Oliver Rochus - Jarkko Nieminen
Tomaz Bellucci - Joakim Johansson (pim pim)
Adreas Beck/Christopher Kas - Simon Aspelin/Paul Hanley
Robin Söderling - Guillermo Garcia Lopez
Marcos Baghdatis - Amaud Clement

Jag kommer komma med massa mer inlägg och bilder i kväll.
Ha den bra dag så länge
/Tove

RSS 2.0